Blogi No 6  Syöpäpotilaaksi

Lähes puolet ihmisistä sairastuu elämänsä jossain vaiheessa johon kin syöpään. Nyt minusta tuli yksi heistä. Kuusi päivää sitten huomasin kauhukseni että virtsani oli verestä helakanpunaista. Sellaista ei ollut tapahtunut koskaan aikaisemmin. Menin Sachikon kanssa oitis lääkärin vastaanotolle. Virtsarakon ultraäänitutkimuksessa rakossa näkyi suuri kasvain. Lääkäri sanoi heti että se voi olla syöpä, koska verenvuoto virtsaan on yleensä merkki virtsarakonsyövästä. Hän kehoitti menemään virtsa-spesialistin tutkimukseen ja antoi mukaan suosituksen vastaanottoa varten. Jo seuraavana päivänä spesialistin ohjauksessa tehtiin useita alustavia kokeita ja maanantaina lääkäri suoritti virtsarakon sisätähystyksen kameralla virtsaelimen kautta. Kuvista näkyi että rakossa oli yhden suuren kasvaimen lisäksi useita pienempiä kasvaimia. Kuvaus ei kuitenkaan kerro vielä sitä miten laajalle syöpä on levinnyt rakossa. Seuraava toimenpide on ns. Höyläysleikkaus, poistamalla ja polttamalla kasvaimen aiheuttamia limakalvomuutoksia ja lääkehuuhtelulla. Mikäli syöpä ei ole vielä levinnyt rakon seinämiin, tämä leikkaus riittää syövän poistoon ja paranemismahdollisuudet ovat hyvät. Mutta siinäkin tapauksessa rakkoon voi jäädä  syövän rippeitä, ja leikkaus  täytyy uusia.

Höyläysleikkausta varten menen Ofunan keskussairaalaan  sisäpotilaaksi

20.12 ja leikkaus suoritetaan seuraavana päivänä. Jos kaikki sujuu hyvin

pääsen pois sairaalasta 27.12. Joudun siis viettämään joulun sairaalassa.

Toivon ja rukoilen että syövän poisto onnistuu kerralla. Pahimmassa tapauksessa on suoritettava virtsarakon poisto joka on jo suuri leikkaus ja

aika vaarallinen minun ikäiselle. Jos lääkäri ei uskalla siihen ryhtyä enää on jäljellä sädehoito jonka avulla voi ainakin pidentää elinikää.

Kaikesta huolimatta mieli on rauhallinen. Koko elämäni ajan olen uskonut

Jumalan johdatukseen ja tässäkin asiassa jätän kohtaloni Jumalan haltuun.

Tästä ajasta poissiirtyminen tapahtuu jokaisen kohdalla silloin kun sen aika

tulee.

P.S Seuraavan blogin aion  kirjoittaa vasta leikkauksen jälkeen.