Blogi No 8  Aoton syntymä

Tyttäremme Airi ja hänen Kochi aviomiehensä ovat toivoneet lasta jo runsaat kolme vuotta naimisiin menostaan lähtien. Airi on jo 41 vuotias joten ehtivät jo pelätä lapsettomaksi jäämistä. Koska raskaus ei onnistunut normaalilla menetelmällä he turvautuivat lopulta hedelmöityshoitoon. Usean yrityksen jälkeen vihdoin onnisti ja Airi tuli raskaaksi  ja synnytyksen laskettiin tapahtuvan tämän vuoden viimeisinä päivinä. Lääkärit halusivat kuitenkin nopeuttaa synnytystä noin viikolla ja ja terve poikavauva syntyi 23.12 Amerikan Ohio valtion Cincinnatin kaupungissa, jossa he ovat asuneet Kochin työkomennuksen johdosta tämän vuoden toukokuusta lähtien.

Mutta koska vauva ei suostunut tulemaan ulos vapaaehtoisesti oli turvauduttava keisarinleikkaukseen joka sujui hyvin.

Me olemme seuranneet raskauden etenemistä ja synnytyksen lähestymistä päivittäin instagramin välityksellä. Airi ja Kochi antoivat vauvalle nimeksi Aoto, jonka kanjit merkitsevät ilmassa leijuvaa kirkkautta (minun tulkintani mukaan)

Aoto on Sachikolle ja minulle toinen lapsenlapsi, ja minulle kahdeksas, kun

lasketaan mukaan Päivin, Jounin ja Sinin lapsetj oita on kuusi.

Nyt erakkona ja 77 vuoden ikäisenä en enää pyri vaikuttamaan tai ottamaan osaa maailman tapahtumiin, sen sijaan haluan seurata ja mahdollisuuksieni mukaan tukea lasteni ja heidän perheidensä elämää. Siitä riittää minulle iloa ja sisältöä elämään täällä Kamakuran kodissamme yhdessä Sachikon kanssa. Nyt kun syöpäkin osoittautui lievemmäksi kuin aluksi pelkäsin, voin kiittää myös syövän aiheuttamista murheista ja nähdä nekin Jumalan johdatuksena.

****