Blogi No 5 Ruskamatka

 

Sunnuntaina kolmas joulukuuta teimme Tapion perheen kanssa ruskamatkan Chiban läänissä sijaitsevalle Kameyama järvelle. Sinne on meiltä runsaat sata kilometriä. Menimme vuokra-autolla koska Tapiollakaan ei ole enää  autoa. Tapio ja Taeko pääsevät työpaikoilleen polkupyörällä joten auton omistaminen ei enää kannata. Viiden hengen vuokra-auton vuokra päivältä maksaa vain 9,000 yeniä( 70 euroa) joten auton vuokraaminen tulee halvemmaksi kuin oman auton omistaminen, ainakin jos käyttää autoa vain kerran tai kahdesti kuussa. Minä ja Sachiko luovuimme ajokortista jo neljä vuotta sitten ja siksi Tapio toimii aina kuskina.

 Japanilaiset ihailevat syksyn ruskaa yhtä innokkaasti kuin kirsikan kukintaa keväällä. Ruska alkaa vuoristossa jo syyskuun lopulla ja siirtyy alemmaksi loka-marraskuussa, mutta se jatkuu värikkäänä monissa paikoin vielä joulukuun puoleenväliin.

 Kameyama-järvellä osallistuimme vajaan tunnin ruska-risteilyyn pienessä

veneessä johon mahtui parikymmentä henkilöä. Järven molemmilla puolilla ranta nousi jyrkästi noin sadan metrin korkeuteen ja nuo rinteet olivat todella parhaimmassa väriloistossaan. Japanissa on suuri määrä erilaisia lehtipuita joiden lehdet muuttuvat keltaisiksi, ruskeiksi tai punaisiksi ennen varisemista. Voimakas taifuuni voi kuitenkin ravistaa lehdet ennen ruskan alkamista ja silloin väriloisto jää kokematta. Tänä vuonna Chiban läänissä säästyttiin taifuunin tuhoilta ruskan aikana, joten mekin saatoimme nauttia ruskasta täysin siemauksin, ei yksin järvellä, vaan myös monin paikoin automatkan aikana.

 

Mail this page